Vem är Suzanne Axell?

Jag är infödd stockholmare, född och uppvuxen på Söder och söder om söder i Stockholm. Jag är femte generationen infödda stockholmare och jag är stolt över det. Släktleden går bakåt till Blekinge, Uppland och Hälsingland. Jag har arbetat som journalist i nästan 43 år och arbetat på många av Sveriges största mediaföretag.

 

en annan sida av mig

Jag fullkomligt älskar naturen!

Och jag trivs allra bäst i Roslagen. Att hjälpa djur, är en självklarhet för mig. En del av min lön går till fågelfrö varje månad, men det är helt ok, jag gillar att hjälpa till där jag kan. En sak jag aldrig skulle göra dock är att bära päls. Det förvånar mig fortfarande att människor som har hund och katt kan bära pälstofsar på yllemössan, pälskragar och pälsar. Om de anade vilka fruktansvärda grymheter de djur får utstå som ska ”bidra” till ”pälstofsen” skulle de – förhoppningsvis – tänka om… Ordentligt. Jag sätter upp fågelholkar på fritiden, simmar och läser jättemycket, lyssnar på allt på radion från Svensk pop till klassiskt. Gillar film. Kan mycket om gamla Hollywood. Och så är jag bra på att snickra och måla! Morfar lärde mig.

Mina förebilder

Mamma, mina morföräldrar, mina systrar Anne-Lie och Wictoria. Alla djurvänner i världen. Expressenlegenden och min lärare Sigge Ågren, Ellen DeGeneres. Jennifer Lopez. Lili och Susie. Världsfotografen Lennart Nilsson. Radiochefen Mats Åkerlund. August Strindberg för alla fina böcker och tavlor. Min första tidningschef Krister Linnér. Nacka Skoglund .Oprah Winfrey. Tilde de Paula. Dagny Carlsson. Per Anders Fogelström. Alla snälla människor som jag mött – och möter.

Jag drömmer om att göra ett helt eget tv-program. Få längre stunder med en del av de fantastiska människor jag mött under årens gång, tror på att det kunde bli jättebra. Det finns historier därute som måste berättas… Jag drömmer också om att flytta och att inrätta ett stipendium för unga arbetslösa som vill arbeta med djur. När jag vinner på tipset, ska det blir verklighet!!