”Det är inte mindre vänlighet världen behöver – utan mer.
Så var snäll, för du vet aldrig vad en människa går igenom!..”

TILL ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR:

Tack för allt stöd under min resa med Let’s Dance!

Alla som hört av sig har varit helt fantastiska och jag har aldrig känt mig så uppskattad – som nu. Tango, Cha-cha, Paso och American Smooth – har jag nu fått pröva på för allra FÖRSTA gången i mitt liv…Tack till Tobias Bader – min partner för tålamod, humor och envishet: Du är bäst!

I mitt sista framträdande dansade jag med ett skadat högerknä, men det gick bra, jag är så nöjd och glad över att vara en del av det otroliga gäng, som är och gör Let´s Dance. Det är ett minne för livet helt enkelt som jag aldrig glömmer! Jag har fått så många nya fina vänner.

Tack för att du finns därute och tack för ALLA vänliga ord!” De betyder mer än du kan ana…”

Stor kram från Suzanne

Därför behöver kvinnor stå upp för sig själva

Det var någon lustigkurre som sa en gång att ”det är väl bra att kvinnorna har en dag per år, när männen har alla de andra 364…” Nu är det snart åttonde mars. Kvinnodagen.”

 

Läs hela artikeln på hälsa 55

”Plötsligt var jag fem år igen”

”Hon hade dukat fint som vanligt, vi skulle dricka choklad tillsammans, och jag skulle lära mig en ny sång ”När tvenne hjärtan slår samma slag” av och med hennes idol Ulla Billquist. Mormor älskade att sjunga. Hur gammal var jag? Fem år kanske och villig att lära. Vi sjöng duett och skrattade tillsammans. Fint minne!”

 

Läs hela artikeln på hälsa 55

Studio 65

– Att leva ett bra liv utan barn

Gripande livshistorier blandas med forskning och fakta, humor och djupaste allvar. I studio 65 möts experter, kändisar och helt vanliga människor som berättar om livet efter 65, dess utmaningar och glädjeämnen. Programledare är Kattis Ahlström och Anders Palmgren.
Programmet där jag medverkade visades 22–29 nov 2023 och kan nu ses på svtplay.se

Studio 65

Gäst i ”Gott Snack”

Den 29 september gästade jag podden ”Gott Snack” hos Fredrik Söderholm. Lyssna på den.

Lyssna på avsnittet här

Jeopardy

Säsong 2, Avsnitt 3

I Avsnitt 3, september 2023, var jag med och tävlade i frågeprogrammet Jeopardy på Kanal 5. För andra säsongen i rad leds Jeopardy av Mikael Thornving och sänds på Kanal 5.

Se Jeopardy här

Läs min nya bok!

Vad händer när man som kvinna passerar 60? I den här boken reder ett gäng kloka kvinnor ut livet efter 60. Vad händer med kärleken och sexlivet när man bli äldre? Måste man sluta jobba? Kan man börja om från början? Och hur hittar man nya kompisar?

Gäst i P4 Extra

Lördagen den 8 oktober 2022 var jag gäst hos Erik Blix i P4 Extra där jag berättade om min bok. Programmet går också att lyssna på SR Play.

Reportage i Svensk Damtidning
Läs Artikeln
Reportage i Aftonbladet
Läs Artikeln
Reportage i Aftonbladet
Läs artikeln

Diorama

Regissören och manusförfattaren Tuva Novotny har till sin tredje film regisserat en uppställning av några av Skandinaviens främsta och populäraste skådespelare där även jag har en biroll. Nordisk Film distribuerar DIORAMA i Sverige och filmen hade biopremiär 6 maj och visas nu på Netflix. Du kan titta på trailern nedan:

”Ett Roslaget möte”

Lyssna på Norrtäljevalsen 2.0!

 

Se den på FB Se den på YouTube

Petra Mede i Hjulet. Fotograf: Jakob Dahlström. TV4.

Hjulet

I åtta avsnitt fick vi se Petra Mede leda den fartfyllda quizshowen ”Hjulet”. Runt hjulet kom sex kändisar, som agerar experter inom ett utvalt område, att hjälpa slumpvis utvalda tävlanden. De tävlande hade chansen att kamma hem en pott på 500 000 kronor och varje vecka tog nya kändisar plats runt Hjulet med nya ämnen som varierade och överraskade. Det blev en bred blandning av kända ansikten som medverkade – däribland även jag!

mer om programmet

Secret Song Sverige

I Secret Song Sverige hyllas och överraskas kända gäster av nära och kära och av artister de beundrar. Det är en enda sång, men tusen känslor. Jag medverkade i programmet den 20 feb 2022, ta en titt på TV4 Play. Melodin från programmet ”Tycker om dig”finns på Spotify. Lyssna gärna!

Mer om programmet

Lili & Susie

I slutet av december 2021 publicerades dokumentären Lili & Susie på SVT Play. I det här porträttet får vi träffa Lili & Susie, systrarna Päivärinta, hitmaskinen från 80-talet. Än idag står musiken i centrum för Lili och Susie. De berättar också mer om okända sidor av sina liv och vi får se privata filmer som aldrig tidigare har visats. De återbesöker skärgårdsidyllen där de växte upp med andra kända musiker i tidiga ungdomen. Här väcks minnen till liv av musik och sommarflirtar.

Hela 2023 kan du se dokumentären om Lili och Susie på SVT Play (har setts av mer än 880.000 människor enbart på nätet).

Se dokumentären

Dagny Carlsson

Det var en ära att känna världens bästa Dagny Carlsson… Vi minns Dagny som en av världens äldsta bloggare. Dagny blev 109 år gammal. Se när jag möter Dagny i Fråga Doktorn från 2021.

Se avsnittet

I november 2017 lanserade News55 sajten E55.se som inriktar sig på nyheter och vägledning inom ekonomi, sparande och pension. Jag medverkade i några nummer som krönikör.

Lördagsgäst i Go’Kväll

Go’Kväll är ett TV-magasin med intressanta gäster, reportage, matlagning med mera. Den 16 oktober var det min tur att medverka som gäst i TV programmet

Nu finns jag på memmo.me

memmo är en plattform som erbjuder personliga videomeddelanden från kända profiler till deras fans och följare. Som beställare skickar man en förfrågan om ett visst meddelande, t ex en grattishälsning, ett internt skämt, några stora ord till talet – och profilen bestämmer vilka videos den vill utföra samt priset för dessa. Videomeddelandet skapas, skickas och betalas direkt via plattformen. memmo förändrar mötet mellan fans och idoler, och gör det mer personligt än vad det någonsin varit förut. Du hittar mig där fr o m den 25 oktober 2021.

länk till memmo.me

Fråga Doktorn

Måndagen den 1/3 2021 var jag programledare för ”Fråga Doktorn” för allra sista gången efter 18 år, 36 säsonger och 617 program.

Gästframträdande hos
Alla mot Alla

Kristallenbelönade tittarsuccén Alla mot alla med Filip och Fredrik har på kort tid blivit programmet alla andra frågesporter mäter sig med och tittarrekorden haglar. I mars 2021 gjorde jag ett gästframträdande i programmet som sänds snart i Kanal 5.

Jukebox

Lördagen den 17 april kl 19.03-21.00 var jag gäst hos Annelie Rydé i Jukebox Sveriges Radio P4 där jag berättar om musiken som betytt mycket för mig i mitt liv. Det blev ett jättefint program– Tack Anne-Lie!
Lyssna om Du har tid och lust! 🙂

Lyssna på programmet

Jukebox

Kristallenbelönade tittarsuccén Alla mot alla med Filip och Fredrik har på kort tid blivit programmet alla andra frågesporter mäter sig med och tittarrekorden haglar. I mars 2021 gjorde jag ett gästframträdande i programmet som sänds snart i Kanal 5.

Gästframträdande hos Alla mot Alla

Lördagen den 17 april kl 19.03-21.00 är jag gäst hos Annelie Rydé i Jukebox Sveriges Radio P4 där jag berättar om musiken som betytt mycket för mig i mitt liv.

Heart to Heart

Stort hjärtligt tack till alla som hjälpt till med ideella krafter att göra ”Heart To Heart”-videon!
Djurvänliga kören: Susie Päivärinta, Suzanne Axell, Micke Syd, Suzzie Tapper, Ankie Bagger, Marie Jury och XLNT Marc, med musikerna Johan Englund och Alvaro Svanerö. Och dela jättegärna Facebook inlägget från Djurens ö Facebook så hjälps vi åt att sprida eller gör eget inlägg.
Stor kram till er alla, utan er hade det inte varit möjligt!

Se videon! Djurens Ö

Alla mot alla – vi vann!!

2019 var jag med och tävlade i höstsäsongens tävling ”Alla mot Alla” hos Fredrik och Filip, tillsammans med David Sundin. ”Alla mot Alla” är ett svenskt TV-program på Kanal 5 som hade premiär den 4 mars 2019 med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som programledare och domare. I varje program tävlar två lag med två medlemmar per lag i frågesport. Och vi vann!!!!

Rix Morron-Zoo

Suzanne gästar Roger Nordin och Laila Bagge i Rix Morron-Zoo tidigt på morgonen!

Och så lite fler saker som händer & har hänt:

 • TV-inspelning i juni 2024
 • Filminspelning för The Hunger Project”, tillsammans med Kayo och Tommy Nilsson bl.a resultatet visas på TV från och med 9 november
 • Författarsamtal med boksignering Akademibokhandeln Odenplan Stockholm den 16 november 17:30

 • ALS-gala, programledare i Salem söndagen den 23 oktober med start klockan 15

 • Omslagsfotografering Ulriksdal den 20 oktober

 • Författarsamtal med boksignering Rotebro bibliotek den 9 november 18:30.

 • Gäst i Radio Stockholm den 10 november

 • Gäst hos ”Alla mot Alla”-finalen den 9 december 2022 i Globen

 • I maj 2022 medverkade jag i ”Må Bra Dag” i Haninge tillsammans med Klara Zimmergren.

 • Suzanne möter, åtta intervjuer som gjordes för Fråga Doktorn 2021, SVT1. Ett mycket intressant uppdrag där jag fick möta författaren Elsie Johansson inför hennes 90-årsdag, Anders Södergård och Laila Linderholm, Carina Höglund (Englas mamma), Louise Amcoff, DJ Gloria (världens äldsta kvinnliga DJ), Bert Karlsson och Dagny Carlsson.
 • Medverkade i UNICEF-galan i en sketch tillsammans med Morgan Pålsson/Anders Jansson i TV4 den 3 maj 2021.
 • Finalen i ”Let´s dance” TV4 den 15 maj 2021.
 • Reportage i ”Leva och Bo”. Läs artikeln här >
 • Reportage i ”Hem och Antik”